Dinitrol Husbil Rostskyddsbehandling

Man kan som lekman tro att fordon som endast används under den varma årstiden slipper rostproblem, så är tyvärr inte fallet. Självklart innebär vinterns vägsalt och grus på vägarna att slitage och rostangrepp påskyndas på oskyddade och undermåligt rostskyddade fordon, med det rostar även sommartid oavsett väglag.  En husbil eller husvagn står dessutom många gånger uppställd på gräs eller dylikt på till exempel  en campingplats, vilket ger fukt som leder till rost på fordonets underrede.

Rostskydda husbilen

Genom att rostskydda husbilen förlängs livet på fordonet med många år. En husbil är extra viktig att rostskydda eftersom den oftast är för värdefull för att låta förfalla och börja rosta. Dessutom är de allra flesta husbilar som finns på marknaden avsevärt mer rostkänsliga än vanliga personbilar, detta dels för att de oftast är i princip helt oskyddade mot rost från fabrik och dels för att underredets konstruktion i  sig  gör det lätt för rosten att få fäste.

Något man som bilägare kanske inte tänker på är att den farligaste rosten kommer inifrån. Med detta menas rost som bildas i bilens/husbilens hålrum, till exempel inuti bärande balkar, trösklar och dörrar.

I dagsläget gör vi inga Dinitrol Husbil Rostskyddsbehandlingar i Örebro men du är välkommen att kontakta Dinitrol Center i Karlstad för mer information och tidsbokning.

Rostskydda husbilen på Dintrol Center Karlstad